EGR VENTIL - AKCIJSKA CENA !!!

Egr ventil, kao i hladnjak egr ventila, je sastavni deo svakog novijeg automobila i njegova cena u odnosu na druge delove je dosta visoka. Zbog velikih klimatskih promena propisi u vezi zagadjenja vazduha su sve stroži. Proizvođači automobila su prinuđeni da sve bolje regulišu izduvne gasove. Jedan od načina smanjenja emisije izduvnih gasova je upotreba uređaja za naknadnu obradu. Većina modernih vozila dizajnirana je za ugrađivanje sistema recirkulacije izduvnih gasova (EGR).

U našoj ponudi možete nači veliki broj EGR ventila po najpovoljniim cenama. Pozovite našu službu prodaje za sve informacije.

egr ventil, hladnjak egr ventila, egr ventil, egr ventil prodaja

EGR VENTIL PROMOTIVNA CENA !!!

Pozovite i ostvarite Vaš popust već danas !!!

EGR VENTIL

U motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, recirkulacija izduvnih gasova (EGR) je tehnika smanjenja emisije koja se koristi u benzinskim, dizel motorima i nekim motorima na vodonik. EGR ventil radi tako što vraća deo izduvnih gasova motora nazad u cilindre motora. Ovo razblažuje O2 u dolaznom toku vazduha i obezbeđuje gasove inertne za sagorevanje koji deluju kao apsorbenti toplote sagorevanja kako bi se smanjile vršne temperature u cilindru. U benzinskim motorima, ovaj inertni izduvni sistem istiskuje određenu količinu zapaljivog naboja u cilindru, čime se efikasno smanjuje količina punjenja dostupna za sagorevanje bez uticaja na odnos vazduh-gorivo. U dizel motoru izduvni gas zamenjuje deo viška kiseonika u smeši pre sagorevanja.

vale egr ventil cena, valeo egr ventil, hladnjak egr ventila valeo

VALEO-Francuska

egr ventil simptomi, egr ventil cena, egr ventil

Marelli-Italija

egr ventil, egr ventil cena, pierburg egr ventil

PIERBURG-Nemačka

egr ventil bosch, egr ventil, egr ventil cena

BOSCH-Nemačka

HLADNJAK EGR VENTILA

Hladnjak egr ventila ne sadrži nikakve pokretne delove kao egr ventil. EGR hladnjak je jednostavno izmenjivač toplote koji razmenjuje toplotu iz izduvnog vazduha u rashladnu tečnost motora. Jedan deo EGR hladnjaka ima izduvne gasove koji prolaze kroz njega (najnoviji dizajni koriste cevi) dok je drugi deo EGR hladnjaka ispunjen rashladnom tečnošću motora.

Hladnjak egr ventila ima funkciju recirkulacije izduvnih gasova koji pomažu u smanjenje emisije štetnih gasova po okolinu. Takođe recirkulacija azotnih oksida doprinosi smanjenju pritiska u motoru kao i njegove toplote.

egr ventil, egr ventil cena, egr ventil delphi

DELPHI-Engleska

nrf egr ventil cena, egr ventil cena, egr ventil

NRF-Holandija

hladnjak egr ventila, hladnjak egr ventila cena, hladnjak egr ventila golf 5

ERA-Italija

egr ventil, egr ventili cena, egr ventil cena, hladnjak egr ventila

VEMO-Nemačka

ČEMU SLIŽI EGR VENTIL?

Prvi EGR sistemi su bili sirovi; neki su bili jednostavni poput otvora između izduvnog i usisnog kanala koji je propuštao izduvne gasove u usisni trakt kad god je motor radio. Došlo je do otežanog startovanja, grubog praznog hoda i smanjenih performansi i uštede goriva. Do 1973. godine, EGR ventil kontrolisan vakuumom u razvodniku je otvoren ili zatvoren da ispušta izduvne gasove u usisni trakt samo pod određenim uslovima. Sistemi upravljanja postali su sve sofisticiraniji kako su proizvođači automobila sticali iskustvo; Volksvagenov sistem „Recirkulacija izduvnih gasova sa rashladnom tečnošću“ iz 1973. godine je ilustrovao ovu evoluciju: senzor temperature rashladne tečnosti blokirao je vakuum u EGR ventilu sve dok motor nije dostigao normalnu radnu temperaturu. Ovo je sprečilo probleme u upravljanju usled nepotrebne indukcije izduvnih gasova.

Za razliku od motora sa paljenjem na iskre, dizeli nisu ograničeni potrebom za neprekidnim plamenom; pošto dizeli uvek rade sa viškom vazduha, oni imaju koristi od EGR stopa do 50% (u praznom hodu, kada inače postoji veliki višak vazduha) u kontroli.

Većina savremenih vozila u svoj dizajn ugrađuju EGR ventile kako bi smanjili emisiju NOk i stoga zadovoljili stroge propise o emisijama. EGR sistemi recikliraju deo izduvnih gasova nazad u komoru za sagorevanje, gde se on kombinuje sa svežim usisnim vazduhom. Time se smanjuje količina kiseonika i povećava sadržaj vodene pare do smeše za sagorevanje, čime se smanjuje najveća temperatura sagorevanja. Pošto se sa povećanjem maksimalne temperature sagorevanja stvara više NOk, EGR ventil efikasno smanjuje količinu NOk koju proizvodi motor. EGR ventil počinje sa radom čim se motor pokrene, postigne ispravnu radnu temperaturu i brzina vozila se poveća. Postepeno, EGR ventil reguliše protok izduvnih gasova. Kada vozilo uspori i motor se zaustavi, EGR ventil će se vratiti u zatvoreni položaj i sprečiti protok izduvnih gasova.

egr ventil hella, egr ventil, egr ventil cena, egr ventil prodaja

HELLA-Nemčka

hladnjak egr ventila, hladnjak egr ventila cena, hladnjak egr ventila golf 5

MEAT DORIA-Italija

hladnjak egr ventila cena, hladnjak egr ventila

RIDEX-Nemačka

hladnjak egr ventila, hladnjak egr ventila passat b6

TOPRAN-Nemačka

EGR VENTIL SIMPTOMI KVARA

Simptomi kvara egr ventila nekada mogu biti vidljivi i tada je najlakše otkriti da je potrebna zamena ili čišćenje egr ventila. Najčešći simptomi zaprljanog egr ventila su:

-naslage-čest problem sa EGR ventilom zbog nakupljanja ugljeničnih naslaga. U najgorim slučajevima, EGR ventil i EGR prolazi mogu biti potpuno blokirani, sprečavajući proces recirkulacije izduvnih gasova.

-začepljeni EGR ventil je često uzrok crnog dima koji izlazi iz izduvnih gasova, pored povećane potrošnje goriva ili smanjenih performansi. Ako se EGR ventil ne otvori ili zatvori, lampica upozorenja motora će zasvetliti na komandnoj tabli.

-oštar miris goriva koji miriše iz unutrašnjosti vozila takođe je znak kvara na EGR ventilu jer će se zbog povećane potrošnje goriva kroz izduvne gasove ispuštati više ugljovodonika. Miris je lako uočljiv zbog iritantne prirode, koja može biti štetna za zdravlje ljudi.

EGR VENTIL AKCIJSKA CENA

Pozovite našu službu prodaje i ostvarite popuste

U prošlosti su vlasnici automobila pokušavali da uklone EGR ventile i filtere čestica dizela (DPF) iz svojih vozila kako bi izbegli skupe popravke. Sada se najvljuju još strožiji propisi i u budućnosti će takva praksa biti iskorenjena.

Međutim, za vozila koja su usklađena sa Euro 6 standardima emisije, Ministarstvo saobraćaja je izjavilo da je uklanjanje EGR ventila ili DPF nezakonito jer vozilo više neće biti u skladu sa propisima o drumskim vozilima.

Ako mislite da imate neispravan EGR ventil, možete nas pozvati za informacije o ceni i najboljem EGR ventilu za vaše vozilo.

EGR VENTIL ZA SVE MODELE AUTOMOBILA

ALFA

Egr ventil cena za Alfa Romeo 33, 166, 164, 159, 156, 155, 147, 146, 145, Giulia, Stelvio, Spider, Giulietta.

AUDI

Hladnjak egr ventila za Audi A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q1, Q3, Q4, Q5, Q7, 80, B4.

BMW

Egr ventili i hladnjaci cena za Bmw Serija 2, 3, 4, 5, 6, 7, X1, X2, X3, X4, X5, X6, X7.

CITROEN

Hladnjak egr ventila za Citroen C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, Grand Picasso, ZX, Xsara, Xsara Picasso.

DACIA

Egr ventili za Dacia Logan, Sandero, Sandero stepway, Duster, Lodgi, Docker

DAEWOO

Hladnjak egr ventila cena za Daewoo Matiz, Lanos, Leganza, Rezzo, Nubira, Lacetti.

FIAT

Egr ventil cena za Fiat Punto, Grande Punto, 500L, Panda, Doblo, Uno, Tipo, Bravo, Brava, Stilo.

FORD

Egr ventil cena za Ford Focus, Mondeo, EcoSport, C-MAX, Fiesta, Fusion, Transit..

HYUNDAI

Egr ventili cena za Hyundai i10, i20, i30, Accent, Atos, Getz, Elenatra, Ioniq, Kona, Sonata, Santa Fe, Tucson.

MERCEDES

Egr ventil cena Mercedes klasa A, B, C, E, S, ML, R, G, CL, CLA, CLC, CLK, CLS, GL, GLA, GLC, GLK, GLE, SL, SLS.

OPEL

Egr ventil cena za Opel Astra, Corsa, Insignia, Mokka, Combo, Zafira, Antara, Kadet, Meriva, Omega, Vectra, Tigra.

PEUGEOT

Hladnjak egr ventila za auto Peugeot (Pežo) 206, 207, 208, 307, 308, 406, 407, 508, Partner, 2008, 3008, 5008.

RENAULT

Egr ventil cena za Renault (Reno) Clio, Kangoo, Laguna, Master, Megane, Scenic, Safrane, Twingo, Trafic.

SEAT

Veliki izbor hladnjaka egr ventila za Seat Ibiza, Leon, Alhambra, Arosa, Arona, Altea, Malaga.

TOYOTA

Hladnjak egr ventila za Toyota Yaris, Land Cruiser, CH-R, Corolla, Rav4, Aygo, Avensis, Hilux, Prius, Verso, Agya, Auris.

ŠKODA

Egr ventil cena za Škoda (Skoda) Octavia, Fabia, felicia, Superb, Karoq, Rapid, Kamiq, Roomster, Yeti.

VOLKSWAGEN

Egr ventil cena za auto Volkswagen (VW) Golf, Passat, Caddy, Sharan, Vento, Beetle (Buba), Polo, Touareg.

VOLVO

Hladnjak egr ventila za Volvo 2C70, S40, S60, S70, S80, S90, V40, V50, V60, V70, XC60, XC70, XC90.

NAJBOLJE CENE EGR VENTILA U SRBIJI

EGR VENTIL CENA, LAGER, PORUČIVANJE

Kako identifikovati odgovarajući broj egr ventila?
Egr ventil se pronalazi pomoću brojeva koji su utisnuti na samom delu ili pretragom preko specijalizovanih programa. Ukoliko na egr ventilu koji ste skinuli sa automobila postoji broj jednostavno ga unesite u polje za pretragu. Ako ne možete pročitati broj sa egr ventila ili ga još uvek niste demontirali sa automobila, pozovite našu korisničku podršku.

Poručivanje egr ventila ?
Egr kao i hladnjak egr ventil se nalaze u našoj sekciji elektronika. Nažalost, tehničke mogućnosti nekada ne dozvoljavaju da Vam prikažemo celokupnu ponudu pa Vas molimo da pozovete naš Call centar. Tu ćete od iskusnih prodavaca dobiti sve informaciji o cenama i dostupnosti traženih delova.

Garancija?
Lefindes auto delovi se trude da saradjuju samo sa proverenim brendovima prisutnim na svetskom tržištu. Svaki brend u našem asorimanu ima garanciju od minimum 12 meseci. želimo da kupujete sigurne delove koji imaju garanciju kvaliteta pa u mnogim slučajevima garancija prelazi 12 meseci.

Isporuka poručenih delova?
Egr ventili ili hladnjak egr ventila koje poručite u našoj prodavnici se isporučuju u roku od 24-48h na kućnu adresu putem kurirskih službi na teritoriji cele Srbije. Ukoiko ste u mogućnosti naručene delove možete preuzeti i nekoj od naših poslovnih jedinica

EGR VENTILA U PONUDI
0 +
BRENDOVA NA STANJU
0 +
ISPORUKA
0 +
ZADOVOLJNIH KUPACA
0 +
lefindes korisnicka podrska

POŠALJITE UPIT

Besplatne konsultacije oko izbora egr ventila
+381 60 6060485