Volvo želi da proizvodi samo električne automobile

on
Categories: Vesti iz auto industrije, Volvo
volvo hzbridna vozila

Volvo Cars će do 2030. prodavati električne automobile i prebaciti svu prodaju putem interneta.

Volvo Cars će do 2030. prodavati električne automobile i prebaciti svu prodaju putem interneta. isključuju se zastupništva u pregovaranju o cenama i nastoji da uspostavi direktne odnose sa kupcima.

Švedska grupacija u vlasništvu Geelija, koja je najambiciozniji od bilo kojeg vodećeg proizvođača automobila u prelasku na električnu energiju, centralno će kontrolisati sve cene i eliminisati razmenu od strane dilera, saopštilo je u utorak.

Izložbeni saloni koji predstavljaju grupu koristiće se za servis automobila, pružanje mesta za preuzimanje vozila i pružanje saveta u prodavnici, kao i prikazivanje nekih dostupnih modela. 20000 artikala Volvo delova na našem lageru .

Tehnološke usluge u automobilu i transportne aplikacije proizvode ogromne količine podataka. Kompanije kao što su Google i Apple razmatraju načine ulaska u industriju, ona želi da se približi kupcima. Svi auto delovi za volvo na jednom mestu.

„Želimo da imamo snažne odnose sa kupcima sa ljudima koji direktno koriste automobil“, rekao je izvršni direktor kompanije Volvo Cars Hakan Samuelsson.

Tradicionalno, proizvođači automobila su vrlo malo znali o pojedinačnim kupcima. Nezavisna prodajna mesta i dileri su bila glavna tačka kontakta. Originalni Volvo delovi po najboljim cenama.

Prema novom centralizovanom sistemu, kupci koji naruče vozilo u prodavnici koristiće isti sistem na mreži kao i kupci na Internetu. Volvo će takođe proširiti svoje modele zakupa i pretplate kako bi obuhvatio osiguranje.

Uoči predstavljanja novog električnog automobila u utorak, grupa je takođe formalizovala raniju ambiciju da eliminiše svaki tradicionalni motor ili hibridnu prodaju iz svoje linije do 2030. godine.

Iako su neke grupe dale ograničene datume ukidanja, Volvo je prvi veliki proizvođač automobila. Volvo se tako brzo obavezao na globalni kraj bilo koje prodaje sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Volvo već planira da će polovina prodaje do 2025. godine biti čisto električni modeli. Dok će druga polovina biti hibridi koji koriste bateriju i motor.