ŠKODA AUTO proizvodi dvomilioniti SUV

on
Categories: Škoda, Vesti iz auto industrije
skoda suv, skoda karoq, skoda kodiac

Dvomilionito sportsko terensko vozilo (SUV) danas je sišlo sa proizvodne linije u glavnom pogonu ŠKODA AUTO u Mladi Boleslavu

Dvomilionito sportsko terensko vozilo (SUV) danas je sišlo sa proizvodne trake u glavnom pogonu ŠKODA AUTO u Mladi Boleslav. Prekretnica je takođe bio 250 000. ŠKODA KAMIK. Brojevi isporuka automobila u 2020. godini pokazuju koliko su uspešni trenutni ŠKODINI SUV-ovi – serije SUV modela ŠKODA KODIAK, KAROK i KAMIK čine oko 40 procenata svih vozila proizvedenih od strane brenda širom sveta.

Michael Oeljeklaus, član odbora za proizvodnju i logistiku ŠKODA AUTO, rekao je: „Oznaka od dva miliona proizvedenih terenaca, koju je„ proizveo ŠKODA “, moćan je dokaz velike lične posvećenosti i stručnosti našeg tima. Prekretnica je takođe 250 000. ŠKODA KAMIK – što ovo proizvodno dostignuće čini za nas posebnom prilikom. “

ŠKODA AUTO DELOVI NA NAŠEM LAGERU…

Svetskom premijerom ŠKODA IETI 2009. godine, marka je postavila temelje za svoj uspeh u SUV segmentu. Do kraja proizvodnje 2017. godine, sa proizvodne linije je sišlo 685.500 jedinica popularnog modela. ŠKODA je započeo svoju SUV kampanju iste godine i predstavio je ne samo jedan već dva modela: KODIAK i KAROK. Odlikujući se klasičnim ŠKODA kvalitetama – emotivnim dizajnom, velikodušnom količinom prostora i visokim nivoom praktičnosti – oba SUV vozila su neprimetno izgrađena na uspehu ŠKODA IETI. Do danas je proizvođač automobila proizveo približno 593.600 jedinica ŠKODA KODIAK i 454.800 ŠKODA KAROK.

U 2019. godini, češki brend je dodao ŠKODA KAMIK u svoju liniju modela, dovršavajući donji kraj svoje SUV linije. U ovom dinamičnom segmentu rasta gradskih terenca, KAMIK okuplja najbolje od ovih vozila, kao što su povećani razmak od tla i povišen položaj sedenja, uz okretnost kompaktnog automobila i karakterističan ŠKODA-in emotivni dizajn. Ove karakteristike izuzetno su dobro prihvaćene od strane kupaca širom sveta, pa je tako dvomilioniti ŠKODA SUV ujedno i 250 000. proizvedeni ŠKODA KAMIK. Prekretnica, KAMIK, dostupna je u nivoima opreme Active, Ambition i Stile. Linija takođe uključuje ŠKODA ŠKODA KAMIK MONTE CARLO * sa sportskim dizajnerskim karakteristikama. A ŠKODA KAMIK SCOUTLINE ponosnog terenskog izgleda dodan je početkom 2020. godine.

AUTO DELOVI SKODA NAJBOLJE CENE…

Veoma specijalni SUV model – potpuno električni ŠKODA ENIAK iV – proslavio je svetsku premijeru u septembru 2020. godine: to je prvi model češkog proizvođača automobila koji se zasniva na modularnoj MEB platformi električnih automobila Volksvagen grupe. Lansiranjem ovog SUV-a, ŠKODA je preduzela važan korak u primeni svoje strategije elektromobilnosti. Štaviše, ENIAK iV je jedino vozilo sa sedištem u MEB-u u Evropi koje je izgrađeno van Nemačke. Automobil je dostupan sa zadnjim pogonom ili pogonom na sva četiri točka, tri veličine baterije i pet varijanti snage u rasponu od 109 do 225 kV (148 i 306 PS), pružajući domet veći od 520 km ** koji je savršeno pogodan za svakodnevnu upotrebu . Do danas je ŠKODA proizvela približno 1.100 jedinica ENIAK iV u svojoj fabrici u Mladi Boleslav.

U Češkoj Republici, ŠKODA AUTO proizvodi svoje SUV modele na dve lokacije. KAMIK, ENIAK iV i KAROK su izgrađeni u sedištu kompanije u Mladoj Boleslavi. KAROK takođe silazi sa proizvodne linije u Kvasiniju, kao i KODIAK. Izvan Škodine domovine, proizvođač automobila svoje SUV modele proizvodi u Kini, Rusiji i Indiji, kao i u Ukrajini i Slovačkoj. U Kini, najvećem pojedinačnom tržištu brenda u svetu, ŠKODA nudi i derivate specifične za tržište – KAMIK GT i KODIAK GT – što čini Kinu jedinim tržištem na kojem trenutni portfelj modela ŠKODA uključuje ukupno pet SUV-ova. 

Ovog meseca biće svetska premijera modela ŠKODA KUSHAK u Indiji. To je prvi proizvodni model proizvođača automobila zasnovan na platformi MKB-A0-IN – MKB varijanta koju je ŠKODA AUTO posebno prilagodio lokalnom tržištu. ŠKODA KUSHAK je prvi od nekoliko kompaktnih modela u okviru projekta INDIA 2.0 i označava početak nove ere za kompaniju u Indiji. Zvanično predstavljanje novog ŠKODA KUSHAK zakazano je za 18. mart 2021.