BMW I4- Predstavljen novi električni automobili

on
Categories: Bmw, Vesti iz auto industrije
bmw elektricni auto, bmw i4 srbija

BMW I4

Posle M3 i M4, predstojeći, potpuno električni BMV i4 je najzanimljiviji i najuzbudljiviji novi model iz Minhena. 

„Odluka o lansiranju pre tri meseca bila je laka“, rekao je izvršni direktor Oliver Zipse. On je istakao kako BMV „ubrzava tempo“ u pogledu elektrifikacije svoje linije. Kompletne specifikacije biće objavljene u narednim nedeljama.

Bmw I4 će se naći u prodaji zajedno sa i3 električnim hečbekom, novim X3 srednjim SUV-om i X vodećom kompanijom u BMV-ovoj proširenoj električnoj liniji. Do 2023. godine, kompanija će imati 12 čistih električnih vozila u prodaji širom sveta. Vozila sa električnom opcijom dostupnom u 90% svojih trenutnih tržišnih segmenata.

Debi i4 u proizvodnim specifikacijama dolazi kada BMV razotkrije plan radikalne promene svog pristupa razvoju električnih automobila od 2025. godine.

Proces transformacije „Neue Klasse“ videće da firma uvodi radikalno novi pristup dizajnu i naglasak stavlja na tehnologiju i softver. Takođe će biti predstavljena nova porodica modularnih pogonskih sklopova, kao i efikasnija tehnologija baterija i veća upotreba recikliranih materijala u procesu proizvodnje.

BMW I4 tehničke karakteristike

Finalni Bmw i4 ostaje veran dizajnu prošlogodišnjeg koncepta i očigledno je vizuelno povezan sa serijom 4 . Serija 4 koja se pojavila sa motorom na izgaranje krajem prošle godine. Predstojeći Gran Coupe od 4 serije biće u velikoj meri identičan ekskluzivno i4 sa četvoro vrata.

Precizne tehničke specifikacije ostaju u tajnosti, ali znamo da će model sa najvećim dosegom – verovatno i4 M sa značkom – poslati do 523 KS na obe osovine i ponuditi domet od 367 milja. Verovatno je vreme od 0 do 62 mph za oko 4,0 sek i najveća brzina veća od 124 km / h.

AUTO DELOVI BMW NA NAŠEM LAGERU

Bmw I4 je zasnovan na modifikovanoj verziji platforme CLAR, koja podupire trenutne serije 3 i 4, smeštajući baterije do kapaciteta 80kVh. Bmw delovi na našem lageru. Takođe će biti dostupna i početna verzija pogona na zadnje točkove sa manjom baterijom, kao što je slučaj sa većim iKs.

I4 će koristiti BMV-ov novi iDrive operativni sistem osme generacije, podeljen sa X vodećim modelom. On omogućava bežično ažuriranje i u velikoj meri smanjuje broj fizičkih kontrola u kabini. Koristi se za svaku iteraciju iDrive od kada je predstavljen pre 20 godina.