Audi A3 model uspeha: dve decenije, tri generacije

on
Categories: Audi, Vesti iz auto industrije
auto delovi beograd, auto delovi audi, delovi za a3,delovi za a4
auto delovi beograd, auto delovi audi, delovi za a3,delovi za a4
auto delovi beograd, auto delovi audi, delovi za a3,delovi za a4

Predstavljanje Audi A3

Marka sa četiri prstena slavi godišnjicu Audija A3. Auto delovi Audi. Ovaj uspešni Audijev model premijerno je premijerno predstavljen pre dvadeset godina u Parizu. Danas je premium kompakt dostupan u četiri stila karoserije, četiri pogonska sistema i tri linije opreme.

Audi je predstavio Audi A3 na salonu automobila u Parizu 1996. godine. Automobil je razvijen od temelja na osnovi platforme Golf IV, koja je usledila 1997. godine. Auto delovi Beograd. Od prve generacije, Audi A3 se pohvalio inovacijama i karakteristikama kvaliteta iz viših klasa, što ga čini osnivačem premium kompaktne klase. A3 je u početku bio dostupan isključivo kao hečbek sa troja vrata u tri linije opreme i sa četiri različita benzinska i dizel motora. U septembru 1998. godine, Audi je prvi put u A3 uveo kuattro trajni pogon na sva četiri točka u kompaktni segment. Varijanta sa pet vrata pridružila se seriji modela u martu 1999.

A marka je postigla prekretnicu sa prvom generacijom posebno sportskog Audija S3 u proleće iste godine: 1,8-litreni, linijski četvorocilindrični motor sa turbopunjačem i pet ventila po cilindru proizveo je 154 kV (210 ks).

AUTO DELOVI AUDI A3 NAJBOLJE CENE

Podeljena maska i dalje korišćena u drugoj generaciji Audija A3 zamenjena je 2005. godine Singleframe-om, koji je nastavio kao element dizajna koji definiše brend. Audi je takođe proširio porodicu A3 na prvu otvorenu varijantu: A3 Kabriolet lansiran 2008. godine sa klasičnim platnenim krovom.

Sada je u trećoj generaciji Audi A3 prvi put dostupan kao limuzina. Ova verzija Audi A3 proslavila je premijeru na salonu automobila u Ženevi 2012. godine. U 2016. godini svaka verzija u celoj seriji modela dobila je tehnološko ažuriranje.

Audi RS 3 Sportback je sportski vrh ove serije modela. Prva generacija je lansirana 2011. godine sa pet-cilindričnim motorom od 250 kV (340 ks). Drugo izdanje RS 3 Sportback sa 270 kV (367 ks) usledilo je 2015. godine.

AUDI A3 Kokpit: od analognog do digitalnog

Prva i druga generacija Audija A3 sišli su sa proizvodne trake analognim brzinomerom i tahometrom. Auto delovi Beograd. Trenutni A3 dostupan je sa opcionim Audijevim virtuelnim kokpitom. Potpuno digitalni kokpit prikazuje najvažnije informacije bitne za vožnju u visokoj rezoluciji na TFT ekranu dijagonale 12,3 inča. Vozač može da se prebacuje između dva prikaza pritiskom na dugme „Pogled“ na višenamenskom upravljaču. U klasičnom režimu instrumenti su veliki kao i konvencionalni analogni instrumenti. U režimu Infotainment, međutim, dominira centralni prozor. Pruža više prostora za navigacionu mapu ili prikazuje liste za čitanje iz funkcija Telefon, Radio i Audio koje se lako čitaju. Tahometar i brzinomer su ovde prikazani kao mali okrugli merači.

AUDI A3 Pogonski sistem: od konvencionalnog do alternativnog

A3 je takođe preteča u portfelju Audi modela kada su u pitanju varijante pogonskog sistema. Pored osam konvencionalnih benzinskih i dizel motora, serija modela Audi A3 je takođe dostupna sa dva alternativna pogonska sistema od lansiranja treće generacije: model na prirodni gas i priključni hibrid.

Audi A3 e-tron * je prvi plug-in hibrid ove marke. Upariva 1.4 TFSI sa električnim motorom. Motor sa unutrašnjim sagorevanjem proizvodi 110 kV (150 ks) i isporučuje obrtni moment od 250 Nm (184,4 lb-ft); ove brojke za elektromotor su 75 kV i 330 Nm (243,4 lb-ft). Snaga sistema od 150 kV (204 ks) omogućava sportske performanse u vožnji. Kada je povezan na trofaznu utičnicu od 380 volti, potrebno je nešto više od dva sata da se litijum-jonska baterija u potpunosti napuni (8,8 kVh).

AUDI A3 DELOVI NA NAŠEM LAGERU

Serija modela nudi još jedan alternativni pogonski sistem sa A3 Sportback g-tron *: kompaktni model sa pet vrata takođe može koristiti Auto delovi Audi e-gas, čija je proizvodnja praktično klimatski neutralan, kao alternativu fosilnom prirodnom gasu. Opremljen motorom 1.4 TFSI snage 81 kV (110 ks), A3 Sportback g-tron postavlja standarde za efikasnost i ekonomičnost. Troškovi goriva za kupca iznose oko četiri evra na 100 kilometara (62,1 mi). Zahvaljujući konfiguraciji četvorocilindričnog motora za dvovalentna goriva, njegov domet je preko 400 kilometara (248,5 mi) u NEDC ciklusu sa gorivom od prirodnog gasa. Kada se napaja benzinom, domet vožnje se produžava za dodatnih 900 kilometara (559,2 mi).

AUDI A3 Menjač: prvi automatski menjač sa dvostrukom spojkom

Trkački inhibirani elektrohidraulični menjač sa dvostrukim kvačilom debitovao je u Audijevom obimnom proizvodnom modelu sa drugom generacijom A3. Omogućio je sportsku vožnju zahvaljujući munjevitim promenama brzina bez prekida pogonske snage. Danas je S tronic prenos sa dvostrukim kvačilom čvrsto uspostavljen i dostupan je u skoro svakoj porodici modela.

Svetlost: od halogena do Matrik LED-a

Audi A3 odražava razvoj tehnologije osvetljenja tokom poslednjih 20 godina. Prvi A3 bio je opremljen halogenim svetlima. Danas premium kompakt dolazi standardno sa ksenonskim farovima. Opcionalni matrični LED farovi osvetljavaju put svetlom vrlo sličnim dnevnom, ne izazivajući odsjaj ostalih učesnika u saobraćaju.

15 LED dioda u svakom matričnom LED svetlu zrače iz tri reflektora da bi proizvele duga svetla. Kamera na unutrašnjem ogledalu unosi informacije u kontroler. Kontroler uključuje ili isključuje pojedinačne LED diode po potrebi ili ih zatamnjuje u 64 koraka. Matrik LED farovi mogu tako da ostvare nekoliko miliona različitih distribucija svetlosti. Oni posebno osvetljavaju putokaze sa 30 odsto manje snage da bi sprečili odsjaj izazvan odrazima.

Model uspeha: isporučeno više od četiri miliona primeraka od 1996

20 godina Audija A3: samo u Nemačkoj kombinacija karoserije, motora, menjača i pogonskog sistema daje 54 varijante premium kompaktnog modela. Auto delovi Beograd. Auto delovi Audi. Ali automobil iz Ingolstadta sada je postao globalni igrač, osvojivši puteve na više od 100 prodajnih tržišta. Audi proizvodi modele Audi A3 *, A3 Sportback *, A3 Sportback e-tron * i A3 Sportback g-tron * na svojoj lokaciji u Ingolstadtu. 2001. godine Audi Group je proširila delove proizvodnje A3 sa pogonom u Đeru u Mađarskoj. Danas A3 Sedan * i A3 Cabriolet * silaze sa tamošnje trake. Audi proizvodi A3 Sportback i A3 Sedan za kinesko tržište u svojoj fabrici u Fošanu. Ukupan obim proizvodnje otkako je automobil debitovao pre 20 godina je više od četiri miliona modela A3.