Pogled iznutra na Škodinu fabriku baterija

on
Categories: Škoda, Vesti iz auto industrije
Škoda fabrika baterija

Škoda fabrika baterija

Škoda fabrika baterija – Škoda Auto, vodeći evropski proizvođač automobila, nedavno je u svojoj vodećoj fabrici proizvela svoju 100.000 bateriju za priključne hibridne modele. Škoda, odeljenje kompanije Volksvagen AG, proizvodi baterije koje se koriste u vozilima proizvedenim pod oznakama Audi, SEAT i VV, pored Škodinih proizvoda kao što su Octavia iV i Superb iV.

Škoda fabrika baterija proizvodi u proseku 800 visokonaponskih baterija dnevno u objektu od 2.000 kvadratnih metara. Auto delovi Skoda. „Potrebna su približno dva sata za proizvodnju baterije, tokom koje ona prolazi kroz 66 različitih radnih stanica“, kaže Christian Bleiel, šef proizvodnje komponenata u Škodi.

„Sa posebno teškim ili nezgodnim komponentama rukuje ukupno 13 robota“, objašnjava Bleiel. „Dizajnirani su za težine između 210 i 500 kilograma. Oni ubacuju module baterija u proizvodnu liniju i utovaruju gotove baterije na palete.

„Na proizvodnoj liniji moduli za levu i desnu polovinu baterija obrađuju se odvojeno“, ističe Bleiel. „Opremljeni su posebnim filmom koji provodi toplotu, koji odvodi toplotu i pomaže u hlađenju sklopljenog sistema baterija.

„Pored toga, tečna rashladna tečnost dodaje se između dva modula pre nego što se spoje u čvrsto aluminijumsko kućište“. Kaze Bleiel. „Pored elektronike, baterija je takođe opremljena svim potrebnim snopovima kablova, zaptivkama i nosačima.“

Prema Bleielu, svaka baterija se podvrgava opsežnim ispitivanjima pre nego što se instalira u vozilo. Auto delovi skoda.  „To uključuje proveru rashladnog kruga i osiguranje da nema curenja“, objašnjava on. „Da bi se osiguralo da proces pouzdano funkcioniše, u redovnim intervalima se uvode posebno pripremljene test baterije.

„Jednom kada se izvrši ispitivanje curenja, električne funkcije se procenjuju na ukupno 13 ispitnih stolova“, kaže Bleiel. „To uključuje interakciju visokonaponskih i niskonaponskih komponenata, kao i ispitivanje električne izolacije. autoinfo. Na našem lageru skoda delovi za sve modele. Konačno, svaki sistem baterija se puni do dela svog maksimalnog kapaciteta. “

Škoda postepeno elektrifikuje celu svoju paletu modela i planira da uloži više od milijardu evra u nova potpuno električna i delimično elektrifikovana vozila, kao i proizvodnju baterija, do 2025. godine.